27. 4. 2024   |   svátek má Jaroslav
 

Velikonoční linecké

Název Množství a jednotka
hladká mouka 125 g
polohrubá mouka 125 g
máslo 125 g
cukr mletý 100 g
vejce 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 45 min.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Obě mouky prosijeme na vál, do středu uděláme důlek a dáme vejce, po obvodu máslo, citronovou kůru a cukr. Zpracujeme těsto. Dáme na chvíli do chladu a pak vykrajujeme různé tvary, které po upečení slepujeme marmeládou.


 


RECEPTY

Tataráček z avokáda

Postup: Větší avokádo (nebo dvě menší) oloupeme, rozkrojíme napůl, zbavíme pecky a... zobrazit recept

RECEPTY

Maďarský guláš

Postup: Rajčata spaříme vroucí vodou, nařízneme do kříže a oloupeme. Papriky očistíme a... zobrazit recept

RECEPTY

Dvojctihodné koláče

Postup: Z 250 ml mléka odlijeme cca 50 ml do hrnku, přidáme lžičku krupicového cukru a... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí rohlíčky

Postup: Ze 100 ml vlažného mléka, trochy mouky a droždí necháme vykynout kvásek. Do... zobrazit recept

RECEPTY

Spaghetti con funghi - špagety s hříbky

Postup: Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě (na tři litry vody tři lžičky soli)... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

Šenovská Bašta

Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...